PUI CU SMÂNTÂNĂ,CIUPERCI SI MĂMĂLIGUȚĂ

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă delicioasă de pui cu smântână și ciuperci. Ca totul sa fie perfect, adăugăm mămăligă

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • piept de pui
  • 1 ceapă mare
  • 300 g smântână de gătit
  • 4-5 ciuperci mari proaspete
  • 2 linguri (rase) făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • mărar sau pătrunjel proaspăt

MOD DE PREPARARE :

Călim puiul, ciupercile și ceapa separat în ulei , apoi le punem pe toate în tigaie fără ulei și le lăsăm să se răcească puțin. Ceapa trebuie să fie călită până se înmoaie bine, altfel mâncarea nu va avea gust bun.

Într-un vas amestecăm două linguri de smântână cu două linguri de făină, apoi omogenizăm cu restul de smântână. Turnăm smântâna peste pui și mestecăm preț de câteva minute până se mai îngroașă sosul și asezonăm cu sare și piper după gust.

Luăm de pe foc, presărăm câteva fire de mărar sau pătrunjel proaspăt și servim cu mămăligă fierbinte.

Simplu și gustos.

Să aveți poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *