PIEPT DE PUI ÎN SOS CURRY

Dragi bucătărași trăsniți, dacă v-ați săturat de sosurile clasice de roșii, maioneză, usturoi și vreți să mâncați pui combinat cu un sos delicios, vă învit să faceți rețeta de piept de pui cu sos curry.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 1 piept pui
  • 1 ceapă
  • 4 caței usturoi
  • 2 lingurițe curry
  • 250 ml lapte cocos
  • 200 ml supă pui
  • 1 limetta
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingură zahăr brun

MOD DE PREPARARE :

Tăiem puiul cuburi sau sub ce formă doriți voi și îl rumenim în câteva picături de ulei.

Tăiem ceapa fideluță, iar usturoiul felii și călim.Când s-au înmuiat adăugăm praful curry și îl prăjim cu atenție să nu îl ardem pentru că își va schimba gustul în amar. Adăugăm supa de pui, laptele de cocos și sosul soia. Punem bucățile de pui . Adăugăm zeamă de limetta și zahărul, acoperim cu un capac și lăsăm pe foc aproximativ 10-15 min, până se transformă într-un sos foarte cremos.

Ca să fie și mai bun eu am servit cu orez simplu.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *