SARMALE DE POST

Dragi bucătărași trăsniți, pentru că se apropie cu pași repezi Postul Crăciunului vă prezint o rețetă gustoasă de sarmale de post.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 200 g orez
  •  3-4 linguri ulei
  •  1 ceapă
  •  2 morcovi
  •  2 gogoşari sau ardei graşi
  •  1 legatura pătrunjel şi mărar
  •  1 varză murată
  •  2 linguri suc de roşii
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  piper boabe

MOD DE PREPARARE:

Curățăm și spălăm orezul, desfacem varza murată în foi, spălăm și lăsăm la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei călim ceapa și orezul timp de 1-2 minute. Morcovii îi tăiem cubulețe și miezul de varză îl tocăm mârunt. Amestecăm ușor și condimentăm cu sare, piper și verdeață. Sarmalele pot fi făcute și cu varză crudă, dar nu o să aibă același gust delicios ca și cele cu varză acră.

Umplem foile de varză cu câte o lingură din compoziția de orez, rulăm și punem într-o oală unsă cu ulei și un strat de varză tocată pe fund , de preferat să fie oală de lut. Adăugăm câteva boabe de piper, ulei , suc de roșii și apă până la nivelul sarmalelor. Fierbem la foc mic în jur de 70-75 de minute.

Pentru cei care țin post sau doresc să evite carnea, aceasta este cea mai ușoară rețetă de post. Sarmalele de post sunt mai usoare, dar în același timp își păstrează și savoarea sarmalelor tradiționale .

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.