PASTE CU VINETE
![](http://www.bucatarultrasnit.ro/wp-content/uploads/2021/10/p-3.jpg)
Dragi bucătărași trăsniți, v-ați gândit vreodata la combinașia dintre paste și vinete? Este delicioasă și vă îndemn să o faceți și voi.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 350 g paste făinoase
- 2 vinete
- 200 ml ulei
- 1 kg roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de zahăr
- 150 g mozzarella
- 1 legătură de busuioc verde
- sare
![](http://www.bucatarultrasnit.ro/wp-content/uploads/2021/10/pppp-1024x576.jpg)
MOD DE PREPARARE:
Spălăm vinetele, le curățăm și le tăiem rondele. În 100 ml de ulei încins, călim rondelele de vinete pe ambele părți. Le scoatem pe un șervețel și le lăsăm la scurs în timp ce se fierb pastele în apă cu sare , urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Decojim roșiile și le tăiem în jumătate . Curățăm usturoiul, îl tăiem felii și îl prăjim în uleiul rămas. Adăugăm la călit roșiile , iar când au scăzut le condimentăm după gust și punem vinetele și pastele scurse. Lăsăm să fiarbă împreună 3-5 minute în timp ce amestecăm.
Punem mozzarella tăiată cubulețe și busuiocul tocat mărunt, sare, piper după gust. Introducem pastele la cuptor pentru 5 minute și la servire putem adăuga parmezan ras.
Poftă bună și aștept părerile voastre în comentarii!