Salată de pui cu dresing de avocado

Utilizarea cărnii de pui la salate nu este, în mod evident, o noutate pentru Dumneavoastră, dar astăzi Bucătarul Trăsnit vine cu o noutate- utilizarea dresing-ului de avocado, fruct care începe să fie utilizat din ce în ce mai mult în bucătăriile românilor.

Ingrediente utilizate:

  • 1/2 piept de pui (1 lob);
  • 1 foaie dafin;
  • 1 fir țelină frunze;
  • 5 frunze salată verde;
  • 1 morcov mic;
  • 1/4 ardei verde;
  • 1/4 ardei roșu;
  • 2 fire ceapă verde;
  • 5 fire pătrunjel;
  • sare

Dressing:

  • 1 avocado;
  • 1/2 ceapă foarte mică;
  • 1 cățel usturoi;
  • 1 lingură suc de lămâie;
  • 2 linguri ulei măsline extravirgin;
  • 8 linguri apă;
  • sare

Modalitatea de preparare:

  1. Pieptul de pui se pune la fiert cu apa, foaia de dafin, frunza de țelină și puțină sare. Se fierbe timp de 40 minute. După ce se răcorește se desface fâșiuțe:
  2. Se taie salata verde fâșii. Se așează pe fundul unei farfurii;
  3. Se taie morcovii și ardeii bețișoare, iar ceapa verde rondele. Se presară peste salată. Se presară puțină sare deasupra și se picură puțin ulei de măsline;
  4. Fâșiuțele de pui se amestecă cu pătrunjelul tocat fin și sare după gust. Se așează fâșiuțele deasupra legumelor;
  5. În blender se pun ingredientele pentru dressing și se mixează până devin o pastă fină;
  6. Se pune câte o lingură bună de dressing peste fâșiuțele de pui. Se decorează cu frunze de pătrunjel. Se servește imediat.

Poate să fie servită cu succes în orice moment al zilei, avocado are multe beneficii pentru sănătate: grăsimi benefice, vitamine și minerale, acid folic, sodiu (ceva mai mult decât o banană), fiind foarte util în combaterea bolilor cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *