PRĂJITURĂ CU BRÎNZĂ ȘI CAISE

Dragi bucătărași trăsniți, vă recomand o rețeta de prăjitură cu brânză și caise. Este atât de pufoasă și de gustoasă încât se topeste în gură.

INGREDIENTE UTILIZATE :

PENTRU ALUAT

  •  300 g făină 
  • 150 g unt 
  • 3 linguri zahăr 
  • 80 ml lapte sau apă călduță 
  • un praf sare

PENTUR UMPLUTURĂ

  •  1 kg brânză de vaci 
  • 3 linguri griș 
  • 6 ouă 
  • 200 g zahăr pudră 
  • 10 caise

MOD DE PREPARARE :

Mai întâi facem aluatul. Punem făina într-un bol și amestecăm cu sarea, apoi punem untul moale, tăiat cubulețe. Amestecăm cu vârful degetelor și când devine nisipos adăugăm laptele sau apa. Amestecăm și întindem o foaie care îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt.

Pentru a face umplutura, mixăm grișul, zahărul și ouăle. Peste aluat punem un start de caise curățate și apoi brânza.

Punem la cuptor pentru 40 de minute și este gata.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *