CÂRNĂCIORI ÎN ALUAT

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un aperitiv distractiv și rapid de făcut , pentru ocazii speciale sau petreceri cu prietenii. Cârnăciorii în aluat merg foarte bine cu bere la o petrecere.

INGREDIENTE UTILIZATE:

Pentru aluat
  •  200 g făină
  •  100 ml apă
  •  200 g unt
  •  5 g sare
Pentru umplutură
  •  500 g cârnăciori de bere
  •  100 g mac

MOD DE PREPARARE :

Pentru aluat punem făina într-un vas, dizolvăm sarea în apă și turnăm peste făină. Amestecăm bine și aluatul obținut îl întindem pe masă într-o foaie de un cm grosime.

Așezăm untul în mijlocul foii, acoperim cu cele patru colțuri ale foii , întindem din nou într-o foaie de un cm grosime și pliăm în trei. Lăsăm aluatul să se odihnească o oră.

Aluatul îl întindem de trei ori pe lungime și de trei ori pe lățime, îl tăiem fâșii de lățimea cârnăciorului pe care îl rulăm și îl așezăm în tava de copt. Presărăm cu mac și lăsăm la cuptor 15 minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.