Dragi bucătărași trăsniți, in zilele in care nu vreti sa consumati carne, va propun sa incercati lasagna cu ciuperci spanac, o mancare satioasa, la fel de gustoasa ca varianta cu carne.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • frunze de spanac
  • ulei vegetal
  • piper
  • sare
  • brânză
  • ciuperci amestecate
  • sos bechamel făcut cu apă și smântână
  • 6 foi de lasagna

MOD DE PREPARARE:

Eu aveam spanacul la congelator așa că l-am lăsat să se dezghețe, iar ciupercile le curățăm și le tăiem în bucăți.

Prăjim ciupercile într-o cratiță în ulei fierbinte și apoi le scoatem. Turnăm 400 ml de apă și smântână dublă într-o cratiță și amestecăm cu sare și piper continuu până începe să fiarbă. Adăugăm spanacul și mai lăsăm la fiert incă 2 minute.

Întindem o parte de sos pe fundul vasului de copt, punem două foi de lasagna deasupra, adăugăm sosul de spanac, jumătate din ciuperci și două foi de lasagna deasupra. Repetăm procesul și finalizăm adăugând sosul bechamel, apoi presărăm brânză.

Coacem lasagna la 200 de grade timp de aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *