Dragi bucătărași trăsniți, unul dintre cele mai populare preparate de fast food din România este puiul shanghai. Chiar dacă este un preparat originar din China, așa cum ne dăm seama și după nume, este o rețetă extrem de rapidă și simplă de făcut.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • sare și piper
  •  100 g amidon de porumb
  •  1 ceasca semințe de susan
  •  4 lingurite făină
  •  2 lingurite muștar simplu
  •  6 lingurite sos de soia
  •  3 ouă
  •  1 piept mare de pui
  •  ulei

MOD DE PREPARARE:

Pentru început spălăm puiul shanghai și îl tăiem în fâșii lungi.

Între timp adăugăm sosul de soia, ouăle bătute, amidonul, muștarul, făina, sarea și amestecăm toate ingredientele până omogenizăm totul. Într-un alt vas punem semințele de susan .

Punem ulei la încins într-o tigaie și trecem fâșiile de pui prin amestecul pe care l-am făcut și după prin semințe de susan și punem la prăjit la foc mediu până capătă o culoare aurie.

Asta este tot. În acest fel am pregătit cel mai bun pui shanghai, care poate fi servit alături de cartofi prăjiți sau o salată.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *