HUMUS DE CASĂ

Dragi bucătărași trăsniți, humusul este un preparat de proveniență orientală, dar foarte îndrăgit și la noi. Deși este gustos și ușor de preparat , humusul trebuie consumat cu prudență, asta pentru că 100 de grame de humus are aproximativ 420 de calorii.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  •  500 g năut
  •  sucul a 2 lămâi
  •  100 ml ulei
  •  2 linguri pastă de susan
  •  4 căţei de usturoi
  •  1 crenguta pătrunjel

MOD DE PREPARARE :

Cu o seară înainte de a prepara humusul, punem năutul în apă rece. A doua zi scurgem și il punem la fiert , iar când boabele s-au înmuiat, se scurg și se mixează.

Adăugăm pasta de susan, sucul de lămâie, și uleiul în timp ce continuăm mixarea, apoi punem usturoiul pisat.

Scoatem pasta într-un bol sau o farfurie , facem câteva șamțuri la suprafață și punem ulei de măsline. Se pune pe masă cu pătrunjel sau lămâie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *