TABBOULEH-SALATĂ DE CUSCUS

Dragi bucătărași trăsniți, tabbouleh este o salată de origine arăbeasca care este consumata de obicei ca aperitiv sau ca gustare între mese. Salata taboule se servește în mod tradițional pe frunze de salată verde.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 200 g cuscus
- 650 ml apă
- 1 cățel de usturoi pisat
- sucul de la o lămâie
- 2-3 lingurițe condiment Ras-el-Hanout
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 roșii mari
- 1 castravete
- 3-4 frunze de mentă tocate mărunt
- sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE :
Amestecăm apa, sucul de lămâie, Ras-El-Hanout, uleiul de măsline, sarea și piperul. Adăugăm cuscusul și lasăm să se umfle timp de circa 30 de minute. Între timp, roșiile le tăiem cuburi și castravetele îl curățăm de semințe și radem sau tăiem cuburi. Peste cuscus adaugăm roșiile, castraveții și menta. Amestecăm bine.
Totul este gata,
Poftă bună!