MĂMĂLIGĂ ÎN CRUSTĂ CU SOTE DE CIUPERCI

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint astazi o reteta de mamaliga diferita de cea traditionala, si anume mamaliga in crusta cu sote de ciuperci.

Mamaliga poate deveni astazi un preparat mai sofisticat alaturi de sote-ul de ciuperci.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 linguri ulei de măsline
  •  1 ceașcă de ciuperci champignon tocate
  •  400 g ciuperci
  •  1 linguriță cimbru tocat
  •  1/2 linguriță oregano
  •  3-4 căței de usturoi
  •  3 cești de supă de legume
  •  2 lingurițe de zeamă de lămâie
  •  2 prafuri de sare și piper
  •  2 cești de lapte degresat
  •  3/4 ceaști de mălai
  •  1 ceașcă brânză rasă

MOD DE PREPARARE :

Sotăm ciupercile tocate într-o tigaie cu ulei încins și adăugăm ierburile aromate, usturoiul și amestecăm un minut. Adăugăm peste ciuperci și o ceașcă de supă, sare, piper și zeamă de lămâie.

Luăm o ceașcă și jumătate de supă și o amestecăm cu laptele într-un ceaun pe foc. Adăugăm mălaiul și fierbem aproximariv 4 minute până când se face mămăliga. În mămăligă adăugăm și jumătate din brânză plus un praf de sare, Amestecăm și împărțim mămăliga în 4 porții. Deasupra presărămâ restul de brânză și băgăm la cuptor pentru 5 minute, apoi scoatem mămăliga și punem deasupra câteva linguri de ciuperci sotate.

Foarte delicios, perfect pentru un prânz sau o cină în familie.

Poftă bună, bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *