NAPOLITANE CU CARAMEL ȘI ALUNE SAU NUCI

Dragi bucătărași trăsniți, napolitanele cu caramel și alune sunt foarte gustose și ușor de făcut. De fiecare dată când merg la bunica mea, prepară aceste napolitane pentru că știe cât de mult îmi plac, așa că i-am cerut rețeta și o împart și cu voi.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • esenţă de vanilie
  •  200 g alune sărate, fără coajă sau nuci
  •  300 g zahăr
  •  3 ouă
  •  250 g unt
  •  1/2 pachet foi de napolitane
  •  4 pătrăţele ciocolată amăruie

MOD DE PREPARARE:

Punem într-un vas 200 de grame de zahăr la caramelizat cu puțină apă, și amestecăm până când obținem un caramel nu foarte închis la culoare. Amestecăm cu restul de zahăr, untul alunele sau nucile(eu prefer mai mult nucile), ciocolata rasă și esența. Peste caramel adăugăm această compoziție și amestecăm continuu până când se dizolvă tot caramelul.

Punem pe napolitane compoziția de caramel, punem la frigider, apoi tăiem sub ce formă dorim.

O prăjitură simplă și foarte bună, perfectă și pentru musafiri.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.