SÂNGERETE BĂNĂȚEAN

Dragi bucătărași trăsniți, pentru că vine Crăciunul și majoritatea oamenilor încep să taie porcul, vă prezint o rețetă foarte bună de sângerete.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1/2 litru sânge proaspăt
  •  200 g şorici
  •  450 g slănină de la gât
  •  200 g orez
  •  3 cepe
  •  1 lingura untură
  •  sare
  •  piper
  •  boia
  •  1 lingurita ienibahar
  •  1 maţ de cârnaţi

MOD DE PREPARARE :

Fierbem șoricul și orezul în aceeași apă. Călim ceapa în untură și amestecăm cu orezul. Adăugăm sângele , sare, piper , boia și ienibahar, amestecâm în continuare până când obținem o pastă omogenă.

Umplem mațul cu o pâlnie pentru cârnați pe care o montăm la mașina de tocat. Presăm ușor cu degetele pentru a fi uniform distribuită umplutura, legăm la capete și punem afară la vânt două zile.

Cei mai buni cârnați de pus pe masa de Crăciun .

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *