ALIVENCI MOLDOVENESC

Dragi bucătărași trăsniți, pentru rețetele moldovenești sunt printre cele mai bune, am pregătit pentru azi o plăcintă pur moldoveneasca, alivenci moldovenesc cu ingrediente de bază, pe care sigur le aveți în casă. Cele trei ingrediente minune sunt mălaiul, brânza și smântâna.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  •  250 mălai
  •  1 l lapte
  •  4 ouă mari
  •  550 g brânză de vaci
  •  100 g brânză de oaie
  •  200 ml smântână
  •  70 g unt
  •  1 linguriță de sare

MOD DE PREPARARE:

Punem la fiert laptele cu un praf de sare și amestecăm continuu să nu se lipească, iar atunci când dă în clocot , adăugăm mălaiul, fix ca atunci când preparăm mămăliga. După 10 minute de amestecat, dăm de pe foc și lăsăm la răcit.

Între timp, încălzim cuptorul și într-un castron separăm ouăle. Amestecăm brânza cu smântânași adăugăm gălbenușurile. Albușurile le batem cu o linguriță de sare până se întăresc.

Amesetecăm terciul de mămăligă cu crema de brânză și încorporăm și albușurile prin mișcări mai mari. Punem într-o tavă hârtie de copt și turnăm compoziția și putem presăra cașcaval ras deasupra.

Punem la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute și servim caldă cu smântână pe deasupra.

Poftă bună, dragi bucătărași și aștept părerile despre această rețetă moldovenească în comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *