OREZ CU LĂMÂIE ȘI CREVEȚI

Dragi bucătărași trăsniți, bucătăria este atât de plină de surprize, iar mâncarea se combină în așa multe feluri. Pentru a da o nuanță rețetei de azi am folosit orezul roșu, care pe lângă că arată foarte bine, mai este și foarte gustos.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 200 g orez roșu
  • 100g morcovi
  • 100g ardei gras
  • ardei iute după gust
  • 60 ml ulei de măsline
  • 600 g creveți roșii argentinieni
  • 2 bucăți lămâie
  • 1 legătură pătrunjel

MOD DE PREPARARE:

Orezul îl spălăm și îl lăsăm să se scurgă de apă. Punem la călit într-o tigaie morcovul, ardeiul gras, ceapa și ardeiul iute, dar toate tăiate cubulețe.Peste punem orezul, sotăm , adăugăm creveții și punem turnăm apă cât să acopere cu două degete ingredientele. Punem un capac și lăsăm la fiert până când orezul este făcut. Spălăm lămâile și stoarcem sucul pe care îl adăugăm imediat ce s-a terminat de făcut orezul. Amestecăm bine și asezonăm cu sare și piper. La sfârșit presărăm pătrunjelul tocat și asta este totul.

Vă urez cină plăcută și aștept părerile voastre în comentarii.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *