Dragi bucătărași trăsniți, salata de ou este foarte gustoasă și ușor de făcut. Eu o fac de fiecare dată de sărbători pe post de aperitiv, dar o puteți mânca și la micul dejun sau prânz deoarece este bogată în proteine.

INGREDIENTE UTILIZATE:

Salată

  • 8 ouă
  • 1 ceapă
  •  3 linguri de maioneză
  •  2 linguri de muștar
  •  sare
  • boia
  • praf de usturoi
  • piper

Maioneză

  •  2 gălbenușuri mari de ouă
  •  1/2 linguriță sare
  •  2 linguri apă foarte rece
  •  1 linguriță muștar
  •  2 linguri zeamă de lămâie
  • 350 ml ulei DE LA FRIGIDER

MOD DE PREPARARE :

Punem la fiert ouăle, iar când sunt gata le curățăm și le tocăm.

Între timp facem maioneza. Într-un robot cu o lamă lată punem toate ingredientele pentru maioneză, dar fără ulei și le amestecăm timp de 5-10 secunde. În timp ce mixăm turnăm foarte încet și treptat uleiul (cel mai important pas pentru a nu se tăia maioneza). După ce s-a incorporat uleiul, obținem o cremă densă și gălbuie. Gustăm și asezonăm.

Într-un bol mai mare punem ouăle, maioneza și muștarul și adăugăm condimetele. Amestecăm bine și adăugăm ceapa tocată mărunt.

Lăsăm minim o oră la frigider să se imbine aromele și este gata de mâncat.

Mie îmi place să o servesc pe pâine prăjită sau amestecată cu crutoane.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.