SALATĂ DE OU
![](http://www.bucatarultrasnit.ro/wp-content/uploads/2021/11/ss-1.jpg)
Dragi bucătărași trăsniți, salata de ou este foarte gustoasă și ușor de făcut. Eu o fac de fiecare dată de sărbători pe post de aperitiv, dar o puteți mânca și la micul dejun sau prânz deoarece este bogată în proteine.
INGREDIENTE UTILIZATE:
Salată
- 8 ouă
- 1 ceapă
- 3 linguri de maioneză
- 2 linguri de muștar
- sare
- boia
- praf de usturoi
- piper
Maioneză
- 2 gălbenușuri mari de ouă
- 1/2 linguriță sare
- 2 linguri apă foarte rece
- 1 linguriță muștar
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 350 ml ulei DE LA FRIGIDER
![](http://www.bucatarultrasnit.ro/wp-content/uploads/2021/11/s-1.jpg)
MOD DE PREPARARE :
Punem la fiert ouăle, iar când sunt gata le curățăm și le tocăm.
Între timp facem maioneza. Într-un robot cu o lamă lată punem toate ingredientele pentru maioneză, dar fără ulei și le amestecăm timp de 5-10 secunde. În timp ce mixăm turnăm foarte încet și treptat uleiul (cel mai important pas pentru a nu se tăia maioneza). După ce s-a incorporat uleiul, obținem o cremă densă și gălbuie. Gustăm și asezonăm.
Într-un bol mai mare punem ouăle, maioneza și muștarul și adăugăm condimetele. Amestecăm bine și adăugăm ceapa tocată mărunt.
Lăsăm minim o oră la frigider să se imbine aromele și este gata de mâncat.
Mie îmi place să o servesc pe pâine prăjită sau amestecată cu crutoane.
Poftă bună!