SALATĂ DE ARDEI IUTE CU CEAPĂ

Dragi bucătărași trăsniți, în fiecare an fac această rețetă de ardei iute cu ceapă și o pun la conservat. Este delicioasă salata combinată cu friptura, dar mai ales cu cea de porc.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 kg ardei iute
  •  3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
  •  600 ml oțet
  •  400 g zahăr
  •  400 ml apă
  •  1 lingură de sare

MOD DE PREPARARE :

Spălăm legumele și tăiem ardeiul rondele, iar ceapa sub formă de peștișori.

Punem într-un vas legumele împreună cu apă, sare, oțet și zahăr. Tot acest amestec îl punem pe aragaz la foc mediu , îl lăsăm să dea o dată în clocot și apoi dăm la o parte.

Spălăm bine borcanele și punem salata fierbinte, închidem cu capacul perfect , ca la conservă și lăsăm să se răcească treptat la temperatura camerei, apoi pot fi băgate în cămară.

Este perfectă pentru zilele friguroase de iarnă.

Poftă bună și spor la gătit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *