ARDEI COPȚI UMPLUȚI CU CREMĂ DE TON

Dragi bucătărași trăsniți, ardeii copți sunt preferați de foarte multă lume datorită gustului specific, dar și al mirosului. Pentru a scoate din anonimat clasicii ardei copți am pregătit o rețetă de ardei copți umpluți cu ton, care sunt și mai gustoși.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 12 ardei copți
  • 1/2 porție sos bechamel
  • 125 grame de ton din conservă
  • 1/2 porție ulei de pătrunjel cu usturoi

Sos de ardei copti

  • 100 gr ardei copti
  • 150 gr maioneza

Pentru servire

  • felii de bagheta prajita

MOD DE PREPARARE :

Se prepară sosul bechamel în mod clasic, dar cu cantități înjumătățite-25 grame de unt, 1/2 lingură de făină, 125 ml de lapte, piper negru și sare. Sosul trebuie să fie ca o cremă de vanilie, nu foarte gros. Dacă tonul este bucăți, se sfărâmă îl punem peste sos și amestecăm.

Umplem ardeii copți cu sosul făcut mai înainte cu ajutorul unei lingurițe, dar fără să îndesăm prea tare.

Pentru servire trebuie să pregătim sosul de ardei. Mixăm într-un robot ardeii cu maioneza și sosul este gata.

Punem la prăjit felii de baghetă. Pe centrul unei farfurii punem 1 lingură de sos de ardei, deasupra o felie de baghetă și 1-2 ardei copți. Stropim totul cu ulei de pătrunjel și presărăm sare.

Asta este totul. Este extrem de gustos și poate să fie servit la prânz sau chiar și la cină.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *