FRIPTURĂ DE CURCAN ÎN VIN

Dragi bucătărași trăsniți, dacă doriți să mânacați de sărbători carne mai multă, dar totuși să nu puneți kg pe voi, pentru că știm cât de îmbelșugată e masa de sărbători, vă prezint o rețetă de friptură de curcan în vin. Curcanul este o carne cu foarte puține grăsimi și în plus are rolul de a îmbunătăți sistemul imunitar, foarte important pentru aceste vremuri.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 pulpă superioară de curcan
  • muștar
  • unt
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • usturoi
  • 2 pahare de vin roș
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 roșie
  • 1 dovlecel mic
  • câteva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika
  • 2 cuburi/lingurite de concentrat de pui

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a da pulpa de pui cu muștar și a presăra piper, sare, cimbru, paprika și concentrat de pui. Într-o tigaie prăjim puțin curcanul în unt și pe o parte și pe alta.

Tocăm ceapa , usturoiul, ardeiul gras, roșiile, feliem dovlecelul și așezăm totul ca un pat într-o tavă mai adâncă pe care punem curcanul. Punem vinul și dăm la cuptor pentru o oră jumătate.

Carnea este extrem de gustoasă și o putem servi lângă o salată cu roșii și castraveți, cu un orez făcut ca la carte, sau piure.

Poftă bună și spor la gătit, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *