FURSECURI DE CIOCOLATĂ

Dragi bucătărași trăsniți, doriti sa faceti un desert și nu mai aveți idei? Iată o rețetă delicioasă de fursecuri de ciocolată care sunt moi la interior și crocante la exterior.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 200 gr ciocolată neagră (50% cacao am folosit)
  • 30 gr unt
  • 2 ouă
  • 150 gr zahăr brun
  • 1 lingură rom (sau lichior de cafea)
  • 180 gr faină albă
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • sare

Din aceste ingrediente o să iasă 30-35 de bucăți.

MOD DE PREPARARE :

Amestecăm făina cu sarea și praful de copt și topim ciocolata la abur. Peste ciocolată adăugam untul tăiat cubulețe și amestecăm până se topește.

Frecăm cu mixerul ouăle cu zahărul până când zahărul s-a topit. Turnăm ciocolata topită și romul în crema de ouă și mixăm până se incorporează. Adăugăm făină și amestecăm ușor până când se incorporează totul.

Toată compoziția o punem într-un poche de bucătărie ,așezăm hârtia de copt pe o tavă și punem aluat sub forma monedelor de 50 de bani, dar la distanță unele de altele pentru că se măresc la cuptor.

Punem la copt fursecurile în cuptor la 170 de grade pentru 8-10 minute. Deasupra o să se cape și dacă atingeți o să simțiți că sunt foarte moi înăuntru. Este foarte bine așa, nu trebuiesc coapte mai mult. După ce o să se răcească o să devină mai tari.

Sunt foarte bune și le puteți face chiar și când aveți musafiri.

Spor la gătit!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.