SUPĂ CREMOASĂ DE CARTOFI CU BACON

Dragi bucătărași trăsniți, după o zi de muncă în care nici vremea nu ține cu noi și e frig, când ajungi acasă cel mai liniștitor este să mănânci o supă fierbinte alături de cei dragi.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 lingură de ulei de rapiță
  • 2 felii de bacon
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2-3 cartofi, curățați, tăiați cubulețe
  • 1 l de supă limpede de pui
  • 50 g de smântână degresată
  • 50 g de brânză Cheddar rasă
  • 1 vârf de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 ceapă verde tocată mărunt

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiță mai mare la foc mediu punem uleiul la încins și prăjim baconul pentru 4-5 minute, până când iși formează o crustă crocantă și îl scoatem pe un șervețel de hârtie pentru a se absorbi tot uleiul.

Tocăm ceapa, și o călim într-o cratiță pentru 2-3 minute. Tăiem cartofii cubulețe și îi punem peste ceapă. Adăugăm supa de pui și lăsăm la fiert până dă în clocot. Minimizăm focul și lăsăm pe foc până când cartofii devin moi, în jur de 15 minute. Cu ajutorul robotului pisăm toată cantitatea din cratiță. Adăugăm și smântâna, brânza, piperul și amestecăm. Mai lăsăm pe foc încă 1-2 minute și servim cu brânză rasă, morcov mărunțit , ceapă verde și nu în ultimul rând bacon mărunțit.

Informativ, această rețetă are doar 305 calorii pe porție, 13 g proteine, 13g grăsimi, 35g carbohidrați și 3g fibre.

Este foarte gustoasă, perfectă pentru cină deoarece are puține calorii și este și foarte sănătoasă!

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *