LEBĂR DE CASĂ

Dragi bucătărași trăsniți, dacă tot suntem în perioada Crăciunului, a sărbătorilor, vă prezint o rețetă foarte gustoasă de lebăr care nu trebuie să lipsească de pe masa festivă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 ficat porc
  •  2 plămâni
  •  1 plină
  •  200 g carne grasă de pe guşa porcului
  •  sare
  •  piper
  •  cimbru
  •  1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

MOD DE PREPARARE :

Spălăm foarte bine ficatul, plămânii, splina, carnea grasă şi lăsăm în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele și apoi punem la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, tocăm carnea și măruntaiele, dar păstrăm zeama .Apoi, pas­ta rezultată o frământăm cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

Atașăm la maşina de tocat pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Umplem intestinul, legăm la ambele capete şi dăm la rece.

Lebarul de casă se poate servi cu hrean sau mustar, in funcție de cum preferă fiecare.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Aștept părerile voastre despre această rețetă în comentarii!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.