NUCI UMPLUTE CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ

Dragi bucătărași trăsniți, această rețetă este pentru toți cei care vor să își aducă aminte de gustul copilăriei. Este vorba de nucile umplute cu crema de ciocolata.

INGREDIENTE UTILIZATE:

Aluat

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 800 g făină
  • un plic amoniac
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un praf de sare

Crema

  • 300 g unt 82%cacao
  • 150 g ciocolată 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 2 galbenușuri (opțional)
  • ½ sticluță esență de rom
  • 5 linguri nucă măcinată

MOD DE PREPARARE :

Începem prin a face aluatul. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm praful de sare cu ouăle și zahărul până când acesta se topește. După ce acesta s-a topit punem untul moale, amoniacul, zeama de lâmăie, esența de vanilie și mixăm totul foarte bine. Adăugăm făina treptat și începem să frământăm până când obținem un aluat pe care putem să îl modelăm ușor. Formăm bile din aluat , le punem în formă și le coacem la foc mic aproximativ 1-2 minute.

Într-o cratiță punem laptele la încălzit și adăugăm și ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm totul până se topește ciocolata și după lăsăm la răcit.

Cu mixerul amestecăm untul și zahărul pudră, adăugăm ciocolata topită, gălbenușurile și mixăm continuu până când se omogenizează. Adăugăm esența de rom și nucile măcinate.

Punem crema ala frigider să se răcească, iar după umplem cojile nucilor cu aceasta.

Aștept părerile voastre în comentarii despre aceasta reteta traditioanala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *