PRĂJITURĂ CU MIGDALE ȘI DULCEAȚĂ DE PERE-DE POST

Dragi bucătărași trăsniți, daca tineti post si simtiti nevoia sa mancati ceva dulce, va prezint o reteta de prajitura cu migdale si dulceata de pere.

INGREDIENTE UTILIZATE :

Blat

  • 330 g făină
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahăr
  • 300 ml apă călduță spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri dulceață de pere
  • coajă de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 si 1/2 linguriță oțet alb

Decor

  • Opțional – 1 cutie de lapte de cocos -doar partea solidă
  • fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE :

Pentru început preîncălzim cuptorul la 190 de grade.

Amestecăm migdalele zdrobite cu praful de copt, iar apa o amestecăm cu uleiul, zahărul, oțetul, încorporăm făina treptat, și la final punem dulceața de pere și coaja de lămâie.

Tapetăm cu hârtie o tavă de copt de 32x22cm, punem compoziția și introducem în cuptor 30 de minute. Testăm cu o scobitoare și dacă iese currată blatul este copt, scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească în tavă. Laptele de cocos îl omogenizăm cu mixerul și ornăm prăjitura cu acest lapte și fulgi de migdale.

Foarte pufoasă, gustoasă și cel mai important e și de post.

Vă recomand cu mare drag această rețetă, este delicioasă!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.