MAMOOL-PRĂJITURĂ ARĂBEASCĂ

Dragi bucătărași trăsniți, va propun sa incercam si prajituri traditionale arabesti, si anume mamool.

INGREDIENTE UTILIZATE :

Pentru aluat

  • 1 kg griș
  • 1 si 1/3 pahar margarină de palmier
  • 1/3 pahar ulei de porumb
  • 1/4 pahar zahăr
  • 1linguriță de condiment “mahlab”
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 linguriță de drojdie
  • 1 lingură apă de roze
  • 1 lingură apă de flori de portocal

Pentru umpluturade nuci

  • 1 cană de nuci zdrobite
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță nucțoară măcinată
  • 1/4 linguriță cuițoare măcinate
  • 3 linguri zahăr tos

Pentru umplutura de fistic

  • 1 cană de fistic zdrobit
  • 3 linguri de zahăr tos( sau miere de albine)
  • 1 lingură apă de roze
  • 1 lingură apă de flori de portocal

Pentru umplutura de curmale

  • 1 cană pastă de curmale
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură apă de roze

MOD DE PREPARARE :

Într-un bol mai mare punem făina, grișul, margarina, uleiul și amestecăm totul foarte bine. Treptat adăugăm și restul ingredientelor- apa de roze și flori de portocal, zahărul, mahlab și continuăm să mestecăm foarte bine până când obținem un aluat moale. Acest aluat după ce a devenit omogen îl lăsăm în castron acoperit cu un prosop de bucătărie timp de 24 de ore, iar a doua zi îl amestecăm cu drojdia pe care o dizolvăm în puțin lapte cald.

Formăm bile de aluat de mărimea unei lingurițe pe care o umplem cu pasta de curmale, nucă și fistic și decorăm cu ajutorul unei pensete. Încălzim cuptorul la 180 de grade și băgăm prăjiturile aproximativ 15 minute până ce o să capete o culoare ușor aurie.

După ce se răcesc presărăm pudră pe ele și sunt gata de gustat.

Poftă bună și sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.