MAMOOL-PRĂJITURĂ ARĂBEASCĂ

Dragi bucătărași trăsniți, va propun sa incercam si prajituri traditionale arabesti, si anume mamool.
INGREDIENTE UTILIZATE :
Pentru aluat
- 1 kg griș
- 1 si 1/3 pahar margarină de palmier
- 1/3 pahar ulei de porumb
- 1/4 pahar zahăr
- 1linguriță de condiment “mahlab”
- 1 lingură de făină albă
- 1 linguriță de drojdie
- 1 lingură apă de roze
- 1 lingură apă de flori de portocal
Pentru umpluturade nuci
- 1 cană de nuci zdrobite
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță nucțoară măcinată
- 1/4 linguriță cuițoare măcinate
- 3 linguri zahăr tos
Pentru umplutura de fistic
- 1 cană de fistic zdrobit
- 3 linguri de zahăr tos( sau miere de albine)
- 1 lingură apă de roze
- 1 lingură apă de flori de portocal
Pentru umplutura de curmale
- 1 cană pastă de curmale
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 lingură apă de roze

MOD DE PREPARARE :
Într-un bol mai mare punem făina, grișul, margarina, uleiul și amestecăm totul foarte bine. Treptat adăugăm și restul ingredientelor- apa de roze și flori de portocal, zahărul, mahlab și continuăm să mestecăm foarte bine până când obținem un aluat moale. Acest aluat după ce a devenit omogen îl lăsăm în castron acoperit cu un prosop de bucătărie timp de 24 de ore, iar a doua zi îl amestecăm cu drojdia pe care o dizolvăm în puțin lapte cald.
Formăm bile de aluat de mărimea unei lingurițe pe care o umplem cu pasta de curmale, nucă și fistic și decorăm cu ajutorul unei pensete. Încălzim cuptorul la 180 de grade și băgăm prăjiturile aproximativ 15 minute până ce o să capete o culoare ușor aurie.
După ce se răcesc presărăm pudră pe ele și sunt gata de gustat.
Poftă bună și sărbători fericite!