RULADĂ DIN CARNE DE VITĂ

Dragi bucătărași trăsniți, majoritatea din noi ne putem declara gurmanzi în adevăratul sens al cuvântului și cu siguranță mulți avem printre principalele bunătăți din frigider, carne. Iată o rețetă delicioasă de ruladă făcută din carne de vită.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 1 kg mușchi de vițel
  • •200 gr ciuperci
  • •200 gr șunculiță
  • •2 ouă
  • •100 ml smântână
  • •150 gr cașcaval
  • •0 ceapă medie
  • •Verdeață
  • sare
  • piper
  • condimente
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • pungă pentru copt la cuptor

MOD DE PREPARARE :

Tăiem carnea de vițel cam de 1 cm grosime și o batem cu un tocător. Peste ea turnăm sos de soia.

Tăiem ciupercile felii subțiri, la fel și șunculița. Ceapa o tocăm mărunt, cașcavalul îl dăm prin răzătoare. Le amestecăm pe toate -șunca, ceapa, ciupercile,ouăle, cașcavalul, smântâna, condimentele, verdeața și adăugăm și sare după gustul fiecăruia.

Carnea de vițel o întindem și turnă tot amestecul, după care rulăm și legăm cu ață specială dacă aveți, sau înfingem bețe de frigăruie pentru a nu se desprinde. Pregătim un vas de sticlă în care o să așezăm punga specială pentru copt cu rulada, comdimentele și uleiul de măsline.

Punem la cuptor la 200 de grade pentru o oră, scoatem după această oră rulada din pungă și o punem înapoi în vas pentru încă 10-15 minute să se rumenească, să fie și mai gustoasă.

Mie îmi place să servesc cu cartofi natur cu condimente și murături.

Un deliciu pentru o cină, o masă de sărbători sau o masă cu musafiri.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.