SUPĂ CU CIUPERCI CARTOFI ȘI TON

Dragi bucătărași trăsniți, cel mai probabil cand citit titlul v-ați gândit ce combinatie ciudata. Pe atât de ciudata, pe atât de bună. Se combină perfect gusturile și cu siguranță o să vreti sa mancati si a doua oara.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 500 g ciuperci tip champignon
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi de mărime mijlocie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 l supă de pui (sau apă)
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • 1 lingură unt
  • 150 g ton în suc propriu
  • 2 linguri iaurt grecesc (pentru a îngroșa supa după ce este gata )

MOD DE PREPARARE:

Tocăm ceapa mărunt apoi o sotăm într-o tigaie cu o linguriță de unt. Spălăm ciupercile, le tăiem mărunt și sotăm și ciupercile până când se înmoaie, aproximativ 5 minute.

Punem la fiert supa de pui . Cartofii cruzi tăiați mărunt împreună cu usturoiul și puțină apă dăm prin blender. Turnăm amestecul în supa de pui împreună cu ceapa și ciupercile sotate. Lăsăm la fiert 10-15 minute și după dăm totul prin blender. La servire vă recomand să adăugați ton pentru și mai multe proteine dar și pentru un gust mai bun.

O supă foarte sănătoasă și bogat proteică, astfel o să țină de foame mai multă vreme.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *