CHEESECAKE CU ANANAS

Dragi bucătărași, daca va doriti un desert usor si exotic, va recomand sa incercati cheesecake cu ananas, perfect pentru zilele de vara, dar si cele friguroase.
INGREDIENTE UTILIZATE:
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 200 g pișcoturi de șampanie
- 120 g unt
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE ANANAS
- 2 pliculețe gelatină
- 300 g cremă de brânză
- 250 g frișcă
- 200 ml suc de ananas
- 3 lingurițe zeamă de lămâie
- 100 g zahăr
- 1 lingură amidon
- 200 g ananas bucăți
INGREDIENTE PENTRU STRATUL DE JELEU
- 250 ml suc de ananas
- 1 pliculeț gelatină

MOD DE PREPARARE :
Pentru prepararea blatului de cheesecake, mărunțim pișcoturile cu ajutorul robotului de bucătărie și amestecăm cu unt topit. Toată compoziția o punem într-o tavă de tort de 26 de cm și presăm bine.
Crema de ananas se prepară ceva mai greu față de blat. Amestecăm cele două plicuri de gelatină cu 2-3 linguri de apă și lăsăm 10 minute până când se umflă.
Într-o cratiță, pe foc punem sucul de ananas, sucul de lămâie, zahărul și amidonul și amestecăm bine până se îngroașă puțin. Oprim focul, lăsăm să se răcească puțin și punem gelatina cu apă preparată anterior, mai mestecăm puțin și lăsăm în continuare la răcit încă 10 minute.
După cele 10 minute amestecăm crema de brânză cu sosul de ananas, apoi adăugăm frișcă și bucățelele de ananas.
Toată compoziția o turnăm peste blatul preparat. nivelăm și dăm la frigider pentru o oră.
Pentru a arăta și mai bine și pentru a fi și mai gustos preparăm jeleul pe care o să îl punem deasupra. Gelatina o punem la înmuiat cu două linguri de apă și lăsăm așa 10 minute.
Sucul de ananas îl încălzim pentru 4-5 minute și adăugăm și gelatina.
După ce se mai răcește adăugăm compoziția peste crema de ananas și dăm la frigider din nou și lăsăm peste noapte.
Din imagini vă dați seama cât de apetisant este!
Spor la gătit și aștept părerile voastre în comentarii!!