BUDINCĂ DE GRIȘ

Dragi bucătărași trăsniți, cand ma gandesc la copilarie imi vine in minte budinca de gris. Va prezint reteta pe care o pregatesc frecvent familiei mele. Daca voi stiti alt mod de preparare, va rog sa imi lasati mesajele voastre in comentarii!

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 4 ouă
  • 90 g griș
  • 70 g zahăr
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • 700 ml lapte de migdale
  • 2 linguri miere
  • esență de vanilie

MOD DE PREPARARE :

Pentru început separăm ouăle, batem albușurile cu zahăr și după adăugăm și gălbenușurile. După asta, punem grișul treptat.

Tava o ungem cu ulei de cocos turnăm compoziția în ea și punem la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

Înainte de a scoate tava de la cuptor facem siropul cu lapte încălzit, miere și esență de vanilie. Punem acest sirop peste budincă și lăsăm așa până se mai răcește puțin.

Cea mai bună combinație este această budincă cu dulceață de orice fel.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *