PRĂJITURA CU SUC DE PORTOCALE

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o prăjitură în trei culori, foarte gustoasa și simplu de făcut. Pe lângă aspectul estetic deosebit, necesita putin timp pentru prepararea ei, este vorba despre o prajitura cu suc de portocale.

INGREDIENTE UTILIZATE:

BLAT

  • 6 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt

100 ml ulei

CREMĂ

  • 500 g brânză de vaci dulce
  • 200 g zahăr pudră
  • 250 g margarină

CREMĂ GALBENĂ

  • 2 plicuri budincă vanilie
  • 1 litru suc de portocale cu acid
  • 4 linguri zahar

MOD DE PREPARARE:

Batem albușurile cu zahărul până se fac spumă. Frecăm uleiul cu gălbenușurile și adăugăm peste spuma formată anterior. Punem cacao, praf de copt, făină, amestecăm și punem totul într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Frecăm margarina cu zahărul și brânza, iar crema obținută o întindem peste blat.

Budinca se face în felul următor- amestecăm praful de budincă cu zahărul, adăugăm suc de portocale și punem la foc mic. După ce se mai răcește, o punem peste crema de brânză și o dăm la rece până a doua zi.

Poftă bună. dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *