Ciocolată caldă

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o reteta cremoasa si simpla de ciocolata in casa. Ciocolata calda sau ciocolata de baut este o bautura care se serveste fierbinte, ce are in compozitie ciocolata topita, rasa sau pudra de cacao, lapte sau apa incalzita si un indulcitor.

Iata reteta:

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 100g ciocolată
  • 100g cacao
  • 150g zahăr pudră
  • 2 linguri de amidon
  • 200ml lapte
  • esență de vaniliă

MOD DE PREPARARE :

Rupem ciocolata în bucăți și o punem în blender pentru a o transforma în pudră. Adăugăm amidonul, cacaua, zahărul pudră și amestecăm astfel încât să se omogenizeze totul foarte bine.

Laptele îl punem la încălzit într-o cratiță în care adăugăm esența de vanilie și 2-3 linguri de pudră de ciocolată. Amestecăm și lăsăm pe foc mic până când începe să fiarbă.

Mie îmi place foarte mult să o consum cu bezele , ceea ce va recomand si voua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *