PIFTIE/RĂCITURĂ DE CURCAN

Dragi bucătărași trăsniți, pifita este un preparat nelipsit de pe masa romanilor, atat de Craciun cat si de Anul Nou. Daca doriti o reteta de piftie mai usora, va propun sa incercati piftia de curcan.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 aripi de curcan
  • 2 pulpe inferioare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • sare
  • usturoi

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a spăla carnea șă o punem la fiert în apă ce trebuie să acopere carnea cu o palmă împreună cu un morcov, o ceapă, 2-3 căței de usturoi. După ce începe să fiarbă luăm spuma făcută deasupra, iar după o oră de fiert punem sarea. Când se desprinde carnea de pe oase și scade zeama , atunci este gata . Scoatem carnea, desfacem bucățile de carne și le punem în castronele cu morcov . Strecurăm zeama, adăugăm mujdei și gelatină , strecurăm iar și punem în castronele peste carne și morcov. Punem la rece și după este gata de savurat.

Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *