TURTE RUPTE

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o reteta traditionala de Craciun, si anume turte sau „Scutecele Lui Hristos” . Este desertul care ma duce cu gandul la copilarie.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • Făină albă
  • Sare
  • Apă
  • Un pic de drojdie
  • Nucă măcinată
  • Zahăr
  • zahăr vanilat
  • o lămâie
  • o portocală
  • Nucă de cocos
  • bomboane ornament

MOD DE PREPARARE :

Amestecăm făină, apă, sare și foarte puțină drojdie până obținem un aluat ușor de modelat. Nu lăsăm aluatul la dospit și începem direct să facem turte subțiri, pe care le coacem pe plită, pe ambele părți.

Măcinăm nuca și o amestecăm cu vanilie și zahăr. Într-un vas facem siropul format din apă cu zahăr, portocală, coajă de lămâie. Fierbem acest sirop până simțim parfumul îmbietor al ingredientelor . Înmuiem în sirop turtele și le așezăm într-un vas, eu am ales unul rotund, la fel ca turtele. Presărăm nucă pe fiecare strat, pe ultimul strat puteți pune nucă, cocos, bomboane, ce dorește fiecare.

Poftă bună, dragi bucătărași și multă liniște în suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *