FILE DE PEȘTE ÎN SOS PICANT CU LEGUME

Dragi bucătărași trăsniți, după atâtea preparate mai grele din carne de porc si vită, va propun sa incercati ceva usor din peste si legume, si anume file de peste in sos picant cu legume.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2-4 fileuri de pește fără oase
  • 1-2 ardei grași tăiați cuburi
  • 1ardei iute curățat de sâmburi și tăiat mărunt
  • 1ceapă mare tăiată cuburi
  • 4-5 roșii tăiate cuburi
  • 2 linguri bulion
  • 3-4 caței de usturoi
  • 1-2 foi de dafin
  • 3-4 boabe enibahar 

MOD DE PREPARARE :

Prăjim ceapa și ardeii într-o tigaie cu 2-3 liguri de ulei, iar apoi adăugăm treptat și călim puțin și celelalte legume. Adăugăm 2-3 pahare de apă și mirodeniile. Lăsăm la fiert aproximativ 15 minute și amestecăm continuu.

Peștele îl spălăm și îl condimentăm cu sare și piper și îl punem peste legume. Adăugăm roșiile, bulionul și mai lăsăm încă 15 minute pe foc . Lăsăm puțin la răcit și putem mânca. Mie îmi place foarte mult cu mămăliguță sau pâine prăjită.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *