WHITE CAKE- TORTUL ALB

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un desert cu totul special pe care îl puteți pregăti îndeosebi pentru mesele festive. Este vorba despre tortul alb sau white cake.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 4 ouă
  •  150 g zahăr
  •  1 pachet zahăr vanilat
  •  100 g făină
  •  60 g amidon alimentar
Pentru umplutură
  •  400 g smântână pentru frişcă păstrată la frigider
  •  2 linguri zahăr
  •  2 pachete întăritor de frişcă
  •  100 g nucă de cocos
  •  50 g ciocolată
  •  30 bezele

MOD DE PREPARARE :

Batem găbelnușurile cu jumătate din zahărul normal și zahărul vanilat până când se topește zahărul. Batem albușurile până se fac spumă și adăugăm după restul de zahăr și batem în continuare până obținem o spumă tare.

Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecăm ușor cele două compoziții, adăugăm și făina cu amidounul . Amestecăm continuu cu mișcări lente de jos în sus și turnăm într-o tavă rotundă pe care o tapetăm cu hârtie de copt și o ungem cu puțin unt.

Coacem în cuptor încins 25-30 de minute la foc potrivit.

Lăsăm la răcit blatul timp de 2 ore și după îl porționăm în două felii.

Cele mai mici bezele sunt pentru ornat, iar cele mai mari pentru compoziție și le zdrobim.

Frișca o batem spumă , punem și întăritorul de frișcă și continuăm să batem până se face o frișcă densă.

Un sfert de frișcă întindem pe una din foile de blat și presărăm bezelele mărunține, mai punem încă un strat de frișcă și acoperim cu cealaltă foaie de blat . Îmbrăcăm totul în frișcă și ornăm după preferințe.

Poftă bună dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *