CARTOFI ÎN SOS BECHAMEL

Dragi bucătărași trăsniți, nu mai aveți idei de garnituri pentru friptură? Vă prezint o rețetă de cartofi în sos bechamel pe care îi puteți mânca alături de friptură sau chiar simpli pentru că sunt foarte gustoși.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 800 gr de cartofiori mici ori proaspeți ori congelați
  • 250 ml smântâna de frisca
  • 1lingurita de muștar
  • nucșoara
  • 2-3 usturoi pisați
  • 100 gr brânză sau parmezan
  • 1vârf de sare
  • puțin piper

MOD DE PREPARARE :

Fierbem cartofii în sare și piper și într-un alt bol amestecăm smântâna cu muștarul, sarea, piperul usturoiul, nucușoara .

Într-un vas yena punem cartofii feliați cu unt și turnăm sosul făcut mai înainte, iar pe deasupra răzuim brânză.

Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 30 de minute, iar înainte cu 10 minute să fie gata dăm folia de aluminiu jos și se lasă la rumenit.

Extrem de gustos și poate să fie mâncat la cină sau ca și garnicutră.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *