PLĂCINTE CU CARNE DE PUI, CEAPĂ ȘI TARHON

Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o rețetă de plăcintă cu carne pe care o puteți servi ca fel principal sau la cină. Plăcinta cu carne de pui, ceapă și tarhon, căci despre ea este vorba, este un preparat foarte gustos și sățios .

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 375 gr aluat foietaj
  • ulei de măsline
  • 2 pulpe de pui + 2 piepți de pui
  • tăiate în cubulețe
  • 3 tije de ceapă verde
  • tocată
  • 16 cepe mici
  • 12 lăsate intregi
  • 4 tocate
  • 1 lingură oțet
  • 125 ml vin alb
  • 200 gr smântână grasă
  • 1 linguriță faina de mălai amestecată cu 1 lingură apă
  • 2 lingurițe frunze uscate si mărunțite de tarhon

MOD DE PREPARARE :

Încălzim cuptorul la 200 de grade, tapetăm o tavă cu hârtie de copt și punem o foaie de aluat de foitaj.

Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei , condimentăm puiul, îl prăjim și îl scoatem din tigaie. Prăjim ceapa până devine aurie . Adăugăm oțetul, puiul, vinul, făina de mălai, smântână, tarhon și . Prăjim timp de 5 minute și punem toată compoziția peste prima foaie de foitaj . Deasupra mai punem o foaie și băgăm la cuptor 20-30 de minute până când aluatul devine auriu, lăsăm 5 minute la răcit și putem să servim.

Poftă bună, dragi bucătărași !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *