PEȘTE ÎN SOS DE ROȘII

Dragi bucătărași trăsniți, nu toată lumea este fan pește dar proprietățile lui ar trebui să ne facă să îl iubim. Și pentru că trebuie să consumăm pește pentru a beneficia de proprietățile lui, fiind scăzut în grăsimi saturate și bogat în proteine vă prezint o rețetă de pește în sos roșu care nici nu zici că este pește, îl confunzi cu puiul în sos.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 6 felii de somon curățate și spalate.
  • 1kg de roșii tăiate cuburi sau o cutie de 850 g de roșii cuburi
  • 3-4 căței de usturoi
  • frunze de busuioc
  • ulei de măsline
  • puțin unt
  • o tavă mai înaltă care merge la cuptor

MOD DE PREPARARE :

Într-o tigaie punem unt cu puțin ulei la încins și adăugăm peștele cu pielea în jos . Prăjim aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Punem sare piper și busuioc pe fiecare felie de pește.

Peștele îl luăm de pe foc și îl punem în tava cu pereți mai înalți. Cuptorul îl preîncălzim la 180 de grade, iar într-o altă tigaie punem 3-4 linguri de ulei de măsline, usturoi zdrobit sau praf de usturoi, roșii tăiate cubulețe, o linguriță de zahăr, sare, piper și lăsăm la fiert aproximativ 10 minute. Tot sosul îl punem peste pește în tavă și punem la cuptor pentru 10-12 minute.

Este foarte bun de servit imediat cu baghetă prăjită.

Este absolut delicios, poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *