TRUFE DE CIOCOLATĂ

Dragi bucătărași trăsniți, vă propun un desert fin, o adevărată delicatesă culinară: trufele de ciocolată. Trufele făcute în casă sunt desertul ideal pentru iubitorii de ciocolată. Iată rețeta.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 120 ml smântână dulce
- – 200 g ciocolată 50% cacao
- – 30 g unt gras
- – 2 linguri esență rom
- – cacao pentru decor

MOD DE PREPARARE :
Ciocolata o tăiem în bucăți mărunte . Punem pe foc smântâna împreună cu untul și și amestecăm până când începe să fiarbă. Luăm de pe foc și adăugăm ciocolata. Punem înapoi pe foc și amestecăm cotinuu până se topește ciocolata și are o textură fină. Dăm la rece pentru 3 ore, iar când compoziția s-a întărit formăm biluțe pe care le dăm prin cacao.
Se păstrează la rece pentru a nu se topi.
Sunt extrem de gustoase și cu siguranță o să repetați rețeta. Poftă bună!