SOMON LA TIGAIE

Dragi bucătărași trăsniți, somonul, un preparat gustos în sos de lămâie, unt și pătrunjel. Este delicios, ideal pentru mesele în familie sau musafiri.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 400 g 4 căței usturoi
  • 50 g unt
  • 30 ml ulei
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • 5 fire pătrunjel

MOD DE PREPARARE :

Porționăm somonul, îl condimentăm cu sare, piper și într-o tigaie cu ulei încins punem bucățile de somon cu pielea în jos. Prăjim pe fiecare parte aproximativ 4-5 minute, după care îl scoatem din tigaie și în uleiul rămas punem untul , zeama de lămâie, cățeii de usturoi și pătrunjelul. Punem sare și piper după gust , punem sosul format peste somon și este gata de savurat.

Puteți servi cu sparanghel sau cartofi la cuptor.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *