PLĂCINTĂ CU CARTOFI ȘI BRÂNZĂ DE VACI

Dragi bucătărași trăsniți, brânza de vaci este foarte importantă în alimentația unui copil datorită proprietăților ei și vă prezint o rețetă foarte bună de plăcintă cu cartofi și brânză de vaci pentru copiii care mănâncă brânza doar în combinații. Această plăcintă este atât de gustoasă încât o fac și pentru mine.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 500 g de cartofi
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g de cașcaval
  • 50 g de parmezan
  • 100 g de smântână de casă
  • 100 ml de lapte
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 200 g de brânză de vaci

MOD DE PREPARARE :

Tăiem cartofii în felii rotunde și îi punem la fiert. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare. Jumătate de compoziție de cașcaval amestecăm cu jumătate de compoziție de brânză. Smântâna, laptele, oul bătut, piperul, sarea și usturoiul pisat le amestecăm. După ce au fiert cartofii, îi scurgem de apă și îi punem într-o tavă , apoi compoziția brânza cu cașcavalul amestecate, încă un rând de cartofi, pe deasupra parmezan amestecat cu brânza și cașcavalul rămas, încă un rând de cartofi și amestecul de smântână cu lapte ou, etc. Dăm la cuptor pentru 30 de minute la 210 grade până se rumenește puțin deasupra. Plăcinta poate să fie servită cu roșii cherry la masa de prânz sau cină.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *