SPUMĂ DE CIOCOLATĂ CU NUCI, ALUNE ȘI ROM

Dragi bucătărași trăsniți, acest desert este foarte popular deși încă nu se cunosc originile acestuia, probabil provine din Franța, ciocolata fiind prelucrată în fabricile transalpine, dar nu este nimic sigur .

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 linguri de nuci măcinate
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 20 ml rom
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță cafea solubilă instant
  • 200 ml frișcă

Pentru decor:

  • 25 g ciocolată amăruie
  • 4 jumătăți de miez de nucă sau 8 alune de pădure
  • 25 g ciocolată albă
  • frișcă

MOD DE PREPARARE:

Nucile le prăjim într-o tigaie, apoi le lăsăm la răcit . Topim cele două ciocolate adăugând romul, la bain-marie.

Într-un alt vas batem gălbenușurile cu zahăr tos, praf de cafea instantă, zahăr vanilat. Toată această compoziție o punem peste ciocolata topită și amestecăm cu o spatulă de jos în sus cu mișcări lente. Adăugăm nucile prăjite, frișca bătută și amestecăm din nou. Punem spuma în boluri și dăm la frigider pentru 3 ore.

Decorăm cu frișcă și deasupra răzuim ciocolată amăruie, albă și nucile.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *