ROȘII UMPLUTE CU LEGUME ȘI TON

Dragi bucătărași trăsniți, roșiile sunt folosite într-o multitudine de feluri, iar astăzi m-am gândit să vă prezint unul din ele. Roșii umplute cu legume diverse, un preparat specific sărbătorilor deoarece conturează foarte bine platoul cu aperitive, dar poate fi mâncat și la prânz sau cină ca fel pricipal.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 6 roșii
  • 3 castraveciori
  • 3 fire ceapă verde
  • 200 gr porumb dulce
  • ton din conservă
  • Sare
  • piper
  • 2 buc file ansoa
  • Ulei de măsline
  • Oțet balsamic

MOD DE PREPARARE :

Spălăm roșiile, le scoatem umplutura, iar capacele de la roșii le tocăm mărunt. Spălăm ceapa verde, castraveții și tocăm mărunt. Într-un borcan punem oțet balsamic, ansoa , ulei de măsline, sare, piper și agităm bine până când rezultă un sos.

Într-un bol punem ceapa, porumbul, castraveții, tonul, roșiile, sucul de roșii, amestecăm , iar cu ce am obținut umplem roțiile.

Simplu si foarte bun. Se dă la rece minim 2 ore înainte de servire.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *