VARZĂ CĂLITĂ CU CARNE DE PORC

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un preparat tradițional moldovenesc, varză călită cu multă carne de porc la ceaun, ca să fie și mai gustoasă. Este o mâncare de iarnă, pe care cu siguranță o mâncați dese ori în copilărie.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 kg carne de porc de preferat pulpă
  • o varză murată de marime medie
  • o ceapă micuță
  • 6-7 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 5-6 linguri de bulion de roșii
  • 2-3 frunze de dafin
  • o linguriță de boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE :

Prăjim carnea tăiată cubulețe în ulei de floarea soarelui într-un ceaun. Când s-a rumenit o scoatem și în untura lăsată de ea călim ceapa tăiată mărunt . Peste ceapă adăugăm varza și amestecăm până se combină. Punem bulionul, boia, frunzele de dafin, mărarul, cimbrul și amestecăm. Lăsăm pe foc cu capacul până când varza este făcută și mai amestecăm din când în când . Când aproape este făcută punem carnea și amestecăm. Adăugăm piper și sare, amestecăm din nou , mai lăsăm 5 minute pe foc și este gata.

Îmi place să servesc foarte mult cu mămăliguță și smântână. Este ceva delicios, curcubeu pe cerul gurii.

Poftă bună și spor la gătit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *