PATEU DE SFECLĂ ROȘIE ȘI FASOLE

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de pateu mai puțin obișnuită și anume pateu de sfeclă roșie și fasole, rețetă ideală pentru zilele de post și nu numai.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 sfecle medii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie medie, tăiată în cubulețe
  • 3 căței de usturoi, tocați (1 lingură)
  • 3/4 linguriță de sare de mare
  • 2 lingurițe de oțet balsamic
  • 2 lingurițe de mirin-vin de orez
  • 1 cană de fasole adzuki fiartă
  • 1/4 cană de unt crud de caju
  • 1 linguriță de oțet de cidru de mere

MOD DE PREPARARE :

Punem sfecla la fiert până când devine fragedă. După ce s-a fiert o tăiem în cubulețe și o punem deoparte.

Sotăm ceapa timp de 8 minute până se rumenește puțin într-o tigaie cu ulei, adăugăm usturoiul, sarea și mai lăsăm încă 5 minute în timp ce amestecăm continuu până când se caramelizează ceapa. Luăm tigaia de pe foc, punem mirinul și oțetul balsamic.

Fasolea fiartă o punem în robotul de bucătărie cu unt, caju, oțetul, ceapa caramelizată și sfecla. Amestecăm până se îmbină toate ingredientele . Asezonăm cu sare și piper după gust și este gata de servit pe pâine prăjită.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *