Dragi bucătărași trăsniți,orezul cu ton este un preparat ușor de făcut și cu conținut scăzut de calorii, potrivit celor care țin dietă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 caței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură pastă de curry
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 ardei gras roșu, tocat mărunt
  • 10-12 frunze de curry proaspete
  • 300g orez basmati
  • 750 ml supă de legume
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 425g conservă de ton in ulei, scursă
  • 60g fasole verde
  • Chutney de mango
  • murături

MOD DE PREPARARE :

Încălzim uleiul într-o tigaie și călim ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute până când se înmoaie. Adăugăm paste de curry, turmenicul și fierbem încă un minut. Adăugăm ardei gras , orez basmati, frunzele de curry și amestecăm. Adăugăm zeamă de lămâie, supa de legume și lăsăm la foc mic să fiarbă timp de 10 minute . Adăugăm fasolea verde, tonul și amestecăm.

Servim cu murături și chutney de mango.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *