PANZANELLA CU CIUPERCI

Dragi bucătărași trăsniți, panzanella este o salată delicioasă de origine italienească. Adăugăm ciuperci pentru un plus de aromă. Vă recomand să încercați această salată deoarece este și gustoasă și foarte simplu de preparat.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 200g de pâine
  • 2 caței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 650g ciuperci mixte
  • 2 linguri de oțet
  • 50ml vin alb
  • 150g rucola
  • suc de lămâie
  • 125g de mozzarella

MOD DE PREPARARE:

Într-o tigaie încălzim 2 linguri de ulei de măsține, tăiem pâinea în bucăți și o prăjim timp de 3-4 minute. Scoatem pe farfurie și punem sare.

Într-o altă tigaie prăjim usturoiul și ceapa tăiate felii timp de 10 minute, Scoatem din tigaie și punem ciupercile, pe care le prăjim timp de 3-4 minute. Peste ciuperci în tigaie adăugăm ceapa, usturoiul preparate înainte. Punem oțetul, vinul, condimentele și amestecăm timp de 4 minute în tigaie.

Într-un bol adăugăm rucola cu ulei de măsline și oțet, punem mozzarella, amestecul din tigaie și amestecăm.

Poftă bună, drai bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *