SUPĂ MISO CU TOFU ȘI VARZĂ CHINEZEASCĂ

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă exotică de supă, supa miso cu tofu și varză chinezească. Această supă este foarte populară în Japonia. Japonezii o servesc chiar și la micul dejun. Este ceva diferit față de mâncarea europeană, dar cu un gust foarte interesant.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 750 ml supă de pui sau de legume
  • o bucățică de ghimbir
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1/2 varză chinezească
  • 1 morcov
  • 2 lingurițe de pastă miso
  • sos de soia
  • 100 g tofu

MOD DE PREPARARE :

Supa o punem la fiert într-o oală. Curățăm și tăiem fâșii, ardeiul iute, usturoiul și ghimbirul. Punem aceste legume în supă, acoperim cu un capac și lăsăm la fiert pentru aproximativ 5 minute.

Tăiem fâșii morcovul și varza, le adăugăm în oală și mai lăsăm la fiert încă aproximativ 5 minute. Punem pasta miso și sos de soia.

După ce oprim focul, punem tofu tăiat cubulețe și lăsăm la odihnit câteva minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.