SUPĂ MISO CU TOFU ȘI VARZĂ CHINEZEASCĂ

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă exotică de supă, supa miso cu tofu și varză chinezească. Această supă este foarte populară în Japonia. Japonezii o servesc chiar și la micul dejun. Este ceva diferit față de mâncarea europeană, dar cu un gust foarte interesant.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 750 ml supă de pui sau de legume
- o bucățică de ghimbir
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 1/2 varză chinezească
- 1 morcov
- 2 lingurițe de pastă miso
- sos de soia
- 100 g tofu

MOD DE PREPARARE :
Supa o punem la fiert într-o oală. Curățăm și tăiem fâșii, ardeiul iute, usturoiul și ghimbirul. Punem aceste legume în supă, acoperim cu un capac și lăsăm la fiert pentru aproximativ 5 minute.
Tăiem fâșii morcovul și varza, le adăugăm în oală și mai lăsăm la fiert încă aproximativ 5 minute. Punem pasta miso și sos de soia.
După ce oprim focul, punem tofu tăiat cubulețe și lăsăm la odihnit câteva minute.
Poftă bună!