SFATURI PRACTICE ÎN BUCĂTĂRIE CARE O SĂ VĂ UȘUREZE MUNCA

Dragi bucătărași trăsniți, știați că regula principală în bucătărie este să nu complicăm lucrurile și să încercăm să le facem cât mai simple? Iată câteva trucuri care o să vă facă viața mult mai ușoară.

 1. Doriți ca peștele să aibă un plus de savoare și să nu se mai lipească de tigaie? Gătim peștele pe un pat de lămâie și s-au rezolvat ambele probleme.
 2. Este foarte enervant că untul este tare și nu îl putem servi imediat. Soluția este să punem un pahar cu apă fierbinte pentru un minut la microunde, după să aruncăm apa și să punem paharul peste unt. Acest truc o să topească imediat untul și o să poată să fie servit cu dulceață.
 3. Cum ne dăm seama de prospețimea oului?
  • Dacă oul nu coboară la fundul bolului și rămâne acolo, asta înseamnă că oul este proaspăt și poate să fie mâncat.
  • Dacă oul are partea ascuțită în sus , înseamnă că oul este bun de consumat și că are 2-3 săptămâni
  • Dacă oul plutește trebuie aruncat imediat, acesta nu se poate consuma.
 4. Știm foarte bine că în momentul în care cartofii au încolțit nu mai trebuie să fie consumați pentru că au o substanță otrăvitoare numită solanina. Soluția este să punem un măr între cartofi și se rezolvă problema.
 5. Prevenim coacerea prematură și apariția petelor maro pe banane prin vidarea fiecărei codițe cu folie de plastic.
 6. Dacă vreți să congelați fructe de pădure sau orice alte fructe, întâi le așezăm pe o tavă fără să se atingă între el, punem la congelator, iar după câteva ore le transferăm pe toate într-o pungă care se închide ermetic.
 7. Alimentele congelate se dezgheață cel mai bine la frigder și în plus temperatura rece a produselor congelate ajută la consumul minim al frigiderului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.